19 Şubat 2008 Salı

Serra yılmaz röportajı

Çok hapishane gezmişliğim var

"Parmaklıklar Ardında" adlı dizide müebbede mahkum bir hemşireyi canlandıran Serra Yılmaz, Tempo dergisine konuştu.

Bugüne kadar Ferzan Özpetek'in tüm filmlerinde oynayan Yılmaz, yönetmeninin yeni filmi "Mükemmel Bir Gün"de de geleneği bozmadı. Ünlü oyuncu, Özpetek'in bu son filminde dondurmacı kadın olarak tek bir sahnede gözükecek.

"Parmaklıklar Ardında", kadın koğuşlarını gerçeğe ne kadar uygun bir biçimde yansıtıyor?

Valla ben kadın koğuşunda 20 yıl yattığım için, cevabım çok gerçekçi olacak. Şaka bir yana, epey bir hapishane gezmişliğim var bu ülkede. F tipi dâhil. Bazı şeyler sinema gereğince gerçek dışı olabiliyor ama genel hava uyuyor.

Kısa süre önce, ABD'deki grev dolayısıyla, burada da dizilerin 90 dakika olması ile ilgili bir tartışma yaşanmıştı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben televizyon seyircisi değilim, hiçbir zaman da olmadım. Sinop'ta, odamda sadece Mezzo Kanalı açık, müzik dinliyorum. Bana göre 90 dakika fazla, insan oturmaktan yorulur küçük ekran karşısında.

Bu durum sizin çalışma biçiminizi nasıl etkiliyor?

Her bölümün çekimi fazla zaman alıyor, dolayısıyla ekibe dinlenecek vakit kalmıyor. Onun dışında, bizim diziye has

zorluklar var elbet. Hapishane çok soğuk ve soğukta çalışmak çok yorucu. Kaldığımız yerse çok ufak. Genel ortam iyi olsa da bir başka hapishane duygusu veriyor.

Bu konular hakkında tecrübeli oyuncuların, bir şeyler yapması gerekmez mi?

Bu konuda bir oyuncu ne yapabilir? Herkes oynamak ya da oynamamakta serbest. Ayrıca Türkiye’de oyunculuk en örgütsüz meslek. Yapımcıların adeta esiri olmuşlar. Oyuncunun direnmesiyle diziler kısalmaz.

Türkiye'den aldığınız rol tekliflerinden şikâyetiniz var mı?

Ben hep ve daima yeni şeyler isteyen biriyim ama insan bu ülkede birtakım kalıplara mahkûm ediliveriyor. Çünkü bir hayal gücü yoksunluğu var. Sizi bir kere ortalıkçı kadın olarak gördüler mi, ardından 20 tane aynı tür rol teklif ediliyor.

Serra Yılmaz, Sinop'ta çekilen dizide, müebbede mahmuk bir mahkumu oynuyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok: